Château Brown, Pessac-Léognan

Château Brown, Pessac-Léognan

Château Brown er en historisk ejendom i Pessac-Léognan med en lang historie bag sig. Slottet er opkaldt efter John Lewis Brown, som overtog ejendommen (og Cantenac Brown) i slutningen af 1800-tallet. Efter dette har slottet været igennem en del op- og nedture, hvorfor Château Brown absolut ikke hører til blandt Bordeaux' mest kendte slotte. En anden grund hertil er uden tvivl også, at slottet i midten af 1900-tallet var i så elendig forfatning, at man helt stoppede med at producere vin.

I 2004 skete der dog noget. Christophe Mau købte Château Brown og fik ansat Stephane Derenoncourt som vinkonsulent, hvilket hurtigt gav domænet et enormt kvalitetsløft. I 2011 var Brown at finde på Wine Spectators årlige top 100 liste, hvor der i øvrigt kun var to vine fra Bordeaux. Året efter vandt man et trofæ på The International Wine Challenge og modtog desuden en Decanter World Wine Award for den hvide Graves.

Der laves vin efter særdeles bæredygtige principper, hvor man fra og med årgang 2016 er blevet tildelt en HVE-certificeringen. (High Environmetal Certification).

De ca. 30 ha vinmarker står med ca. 20 år gamle vinstokke på en grusholdig jordbund med underliggende ler og sandsten samt højt indhold af jern.

Al høst og den nænsomme sortering sker med håndkraft, hvorefter man benytter sig af en temperaturkontrolleret gæring på stål med efterfølgende lagring på 30-40% nye franske fade i 12-16 måneder afhængigt af årgangen. 

Decanter 95 point
"After falling into decline in the 1950s, Château Brown was revived after it was bought by businessman Bernard Barthe in 1994, to be taken over again 20 years later by the Mau family. Now led by fifth-generation Jean-Christophe Mau, its 26ha of red vines consist of 53% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot and 2% Petit Verdot. The 2016 (5% Petit Verdot) was aged in French oak barrels, 40% new, for 12-15 months. Andy Howard MW: Appealing, ripe, dark fruit on the palate. Bright acidity and firm tannins, a little angular at the moment. Bitter cherry flavour, should drink even better in 18-24 months. Robert Mathias: Dark chocolate and cocoa with robust black fruits. Very fine on the palate. Excellent concentration of black fruits with complexity and clove spice. Tannins are very fine, with a youthful finish. Tim Triptree MW: Bright and intense plum aromas, black cherry and cassis notes to the fore, intermingled with pencil lead, tobacco and cedar and cigar box. Fullflavoured with firm structure and a good balance of vibrant acidity and fruit ripeness."


Bestil vinen og få leveret til din dør

795,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château Brown
Årgang 2016
Varenr 1510436
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500