Volpaia Coltassala Chianti Classico Gran Selezione

Volpaia Coltassala Chianti Classico Gran Selezione

Siden 1980 har Volpaia lavet dette brag af en enkeltmarksvin fra den 3,5 ha store Coltassala-mark, som der afhængigt af årgangen laves 10.000 - 12.000 flasker af. Coltassala startede som en såkaldt super-toscaner, dengang lovgivningen i Chianti Classico ikke tillod, at en Chianti kunne være 100% Sangiovese. Siden da er lovgivningen blevet lavet om, hvorfor Coltassala i dag er klassificeret som en Chianti Classico Riserva og med status som Gran Selezione.

Coltassala-marken er beliggende højt i 520 meters højde med en sydvendt eksponering, hvor jordbunden hovedsageligt består af sandsten. Her frembringer de op til ca. 40 år gamle vinstokke denne kølige og koncentrerede, Sangiovese-baserede vin.

Vinen er som alle andre Volpaia-vine nu økologisk certificeret, hvor al høst og den nænsomme og grundige sortering foregår med håndkraft. Herefter vinificeres den startende med en koldmaceration og en længerevarende naturlig gæring, hvorefter vinen via underjordiske rør af rustfrit flyder ned i fadkældrene beliggende under de oldgamle, historiske bygninger længere nede i byen. Her lagres den i 24 måneder på barrique og efterfølgende 6 måneder på flaske.

Castello di Volpaia Coltassala er en koncentreret og super-charmerende Chianti, hvis oprindelse fra den højtbeliggende Coltassala-mark giver vinen en uovertruffen kølig elegance. 

Vinen har en ekstremt givende og intens næse med modne kirsebær, toscanske urter, the, lavendel, chokolade og diskret vanilje fra fadene. I smagen viser den stor, dyb frugt, som præsenteres med en så silkeblød tekstur og en nærmest klinisk renhed, at vinen fremstår ekstremt elegant. Syren er fremtrædende og tanninerne i den lange eftersmag er så saftige, at helhedsindtryk bliver yderst charmerende. 

Et brag af en Gran Selezione, der her i årgang 2016 kan lægge arm med regionens allerstørste!


Bestil vinen og få leveret til din dør

760,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Castello di Volpaia
Årgang 2018
Varenr 2355736
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500