Amarone Classico, Acinatico

Amarone Classico, Acinatico

Denne kæmpe og racetypiske Amarone Acinatico er den muskuløse storebror til Stefano Accordinis topsællert af en Ripasso, Ripasso Acinatico - som gang på gang har blæst anmelderne bagover og er blevet TESTVINDER i både Politiken og UGENS BEDSTE KØB i Ekstra Bladet.

Amarone Acinatico er lavet på druer fra de absolut bedste parceller på markerne Bessole og Cavalo, som her i 550 m højde er nogle af de højest beliggende marker i hele Valpolicella.

Alle druer bliver høstet og sorteret i hånden for at sikre en perfekt modenhed.

Efter sortering gennemgår druerne den klassiske "appassimento-proces", hvor druerne tørres på et velventileret loft i hele 120 dage. Her mister druerne ca. 30% af saften, hvorfor vinen efter presningen af druerne får det højere indhold af sukker og dermed alkohol, som Amarone-vinen er kendetegnet ved.

Efter presningen lagrer vinen på nye fade.

Den dybe mørkrøde farve efterfølges af en intensiv og givende næse med sorte blommer, brombær, chokolade, ristet toast og røget kød.

I smagen går den heftige koncentration igen med en fast struktur kombineret med en så fedmefyldt frugt, at de 16% alkohol faktisk ikke fornemmes så heftigt.

Dertil en ekstremt lang eftersmag med et diskret ristet vanilje-udtryk fra fadet. 

En monumental, dyb og flæsket Amarone, som Amarone-fans vil tiljuble, og som uden tvivl vil imponere på julebordet!


Bestil vinen og få leveret til din dør

129,-

515,-

Fakta

Land Italien
Område Veneto
Producent Accordini
Årgang 2019
Varenr 2357736
Drue Corvina, Rondinella, Corvinone
Alkohol 16,0%
Flaskestørrelse 0,7500