Riesling Feinherb, Klûsserather Bruderschaft

Riesling Feinherb, Klûsserather Bruderschaft

Klûsserather Bruderschaft er en yderst tiltalende enkeltmarks-Feinherb, der virkelig formår at balancere en delikat sødme med rank syrefokus, hvorfor helhedsindtrykket bliver smukt afbalanceret. 

Klûsserather Bruderschaft er en skiferholdig vinmark beliggende på en sydvendt eksponeret skråning ned til Mosel-floden lige nord for landsbyen Klûsserath.

Klassifikationen Feinherb er en lidt underlig størrelse, når det kommer til de tyske vinklassifikationer. For med sit restsukkerindhold bør vinen jo egentlig forekomme relativt sød. Dog er realiteten i dette tilfælde noget anderledes, da Rosch har formået at bevare en imponerende syrefokus, så vinen slet ikke forekommer så sød, som "tallene" ellers kan angive.

Vinificeringen foregår på traditionel vis, hvor al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft, hvorefter gæringen sker spontant og altså uden tilsætning af kulturgær. Rent faktisk er der også tale om vegansk vin, da man ikke benytter sig af ikke-veganske tilsætninger. (Typisk til klaring af vinen).

Klûsserather Bruderschaft er en sprød, frisk og letløbende Riesling, hvor diskret sødme balanceres mesterligt med sprællende syre.

Vinen står med en klar, strågul farve og middelintense, indsmigrende aromaer af citrus, hvide ferskner, gule æbler og våde sten.

Smagen følger smukt op, hvor charmerende, lagfyldt frugt går hånd i hånd med en særdeles fokuseret syre og en sprød mineralitet, så helhedsindtrykket forekommer smukt afbalanceret. 

En smuk ledsager til asiatiske retter, saltede oste eller blot som en "alt for hurtigt drukket" terrassevin. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

115,-

459,-

Fakta

Land Tyskland
Område Mosel
Producent Weingut Josef Rosch
Årgang 2021
Varenr 4256536
Drue Riesling
Alkohol 11,5%
Flaskestørrelse 0,7500