Giant Steps, Yarra Valley Pinot Noir

Giant Steps, Yarra Valley Pinot Noir

Dette er vinen, der med årgang 2018 blev nr. 42 på WineSpectators top 100-liste - endda som en af listens billigste vine - og som samtidig blev tildelt 94 point. Årgang 2021 er på mindst samme niveau - og nu placeret som bedste australske vin på Wine Spectators TOP 100-liste i 2022 (nummer 18)!

Yarra Valley Pinot Noir er da også en super-charmerende og givende Pinot Noir (især til prisen) lavet fra de yngre vinstokke på de køligt beliggende vinmarker Sexton, Tarraford, Applejack, Primavera og Wombat Creek. Derudover har man her i årgangen faktisk også inkluderet 8% af druematerialet fra Giant Steps økologisk dyrkede vinmark Tosq, som er beliggende i Central Otago, New Zealand.

Som det er tilfældet med alle Giant Steps' vine, vinificeres vinen efter ret traditionelle metoder, hvor al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Vinen helklasegæres med 40% af druematerialet.

Man benytter sig af koldmaceration og spontangæring på en kombination af stål og eg, hvorefter lagringen sker på en kombination af ældre 4.000 liters fade og barrique, hvoraf 10% er nye.

Selvom denne Yarra Valley Pinot Noir ”kun” er fra Giant Steps basis-serie, er der her tale om imponerende elegant, ”koldklima-agtig” Pinot Noir, hvis kvalitet ville koste langt mere, hvis den var produceret på de europæiske breddegrader.

Vinens røde, transparente kulør ledsages af højaromatiske aromaer af kirsebær, jordbær, skovbund, te og et lille diskret fadpræg.

I munden smyger den silkebløde, givende frugt sig over tungen, mens den saftige, mundvandsdrivende syre og diskrete tanninkant skaber den fornødne fokus. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

530,-

Fakta

Land Australien
Område Yarra Valley
Producent Giant Steps
Årgang 2021
Varenr 6032636
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500