Giant Steps, Yarra Valley Chardonnay

Giant Steps, Yarra Valley Chardonnay

Yarra Valley Chardonnay er en sprød og skarpt fokuseret Chardonnay lavet fra de yngre vinstokke på de køligt beliggende vinmarker Sexton, Gruyere Farm, Tarraford, Applejack og Wombat Creek.

Det er vinen, der i seneste årgang fik følgende anmeldelser med på vejen:

98 POINT | "...made by a master of the art."
- The Wine Companion

95 POINT & nr. 24 på årets TOP 100 | "...it crunches with minerals and vibrant fruit."
- Wine Enthusiast

93 POINT | "...fresh palate holds a line of juicy peach and pear flavors in a smoothly enriched, focused style. "
- James Suckling

Som det er tilfældet med alle Giant Steps' vine, vinificeres vinen efter ret traditionelle metoder med så lidt indblanding som overhovedet muligt.

Al høst og den nænsomme selektering foregår ved håndkraft. Druerne afstilkes kun delvist, og derudover benytter man sig af koldmaceration og spontangæring, hvorefter lagringen sker på 500 ltr i små 8 måneder, hvoraf kun 10% er nye.

Fordomme om svulmende Chardonnay-vine, som grænser sig til det kvalmende, forstummer, når man smager vinene fra det fremadstormende vinhus Giant Steps. Der varsler nye tider Down Under. Og denne imponerende lækre Chardonnay er et lysende eksempel herpå. 

Selvom vinen ”kun” er fra Giant Steps basis-serie, er der her tale om imponerende elegant og forfriskende ”kølig” Chardonnay, hvis kvalitet ville koste minimum det dobbelte i Bourgogne.

Vinen folder sig flot ud i næsen, hvor den åbner med intense, klare aromaer af citrus, lime, pære, hvide blomster, nødder og våde sten.

I smagen viser frugten en imponerende renhed, der med forrygende præcision holdes i skak af den sprøde syre, mens eftersmagen med både længde og balance på smuk vis understreger dette mesterlige Chardonnay-køb. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

465,-

Fakta

Land Australien
Område Yarra Valley
Producent Giant Steps
Årgang 2021
Varenr 6032736
Drue Chardonnay
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500