Château La Mission Haut Brion, Pessac-Léognan

Château La Mission Haut Brion, Pessac-Léognan

Château La Mission Haut Brion er efterhånden blevet en af de mest eftertragtede Bordeaux-vine. Siden familien Dillon overtog driften af slottet tilbage i 1983 og igangsatte en stor restaurering af både slottet og ikke mindst vinmarkerne, er kvaliteten nu på 1. Cru-niveau. Det startede med årgang 1989, som modtog de magiske 100 point af Robert Parker. Og siden da er La Mission Haut Brion flere gange blevet belønnet med den magiske score.

På trods af den fremragende kvalitet er La Mission Haut Brion dog langt fra lige så kendt som naboejendommen (1. Cru'en Château Haut Brion, som familien Dillon også står bag), hvilket til dels hænger sammen med ejendommens beskedne størrelse. Men i den grad også det faktum, at slottet slet ikke er en del af 1855-klassifikationen. Selvom "La Mission" har status som lillebror mht. kendisgraden, fremstår vinen typisk mere maskulin og koncentreret end Château Haut Brion. 

La Mission Haut Brion har 26 ha vinmarker, som er tilplantet med en næsten lige andel af Cabernet Sauvignon og Merlot samt en mindre andel Cabernet Franc. Jordbunden består af et toplag med sand og kalk og et dybt lag underliggende og veldrænende grus. 

Vinen vinificeres i store, temperaturkontrollerede stålfade, hvorefter den lagrer på 100% nye franske fade i 22 måneder.

La Mission Haut Brion er her i den store årgang 2015 en dyb og koncentreret udgave af en Bordeaux-vin, der nærmest grænser til det udødelige.

Vinen fremstår med indsmigrende og dog ungdommelige aromaer med hindbær, brombær, blomster, cedertræ, jern og mineralitet. I munden er den dybt koncentreret og intens med en silkeblød tekstur, benhård tannin-rygrad og en nærmest uendelig eftersmag, som vidner om en vin med et uhyggeligt langt liv foran sig.

En legendarisk vin, der med tiden vil belønne den tålmodige vingemmer, og som først bør nydes fra 2025.


Bestil vinen og få leveret til din dør

4.950,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château La Mission Haut Brion
Årgang 2015
Varenr 1200936
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500