Saint-Joseph

Saint-Joseph

Kongen af det nordlige Rhône. Sådan betegnes Chave-familien af mange vinanmeldere. Og dette med god grund - for Chave-familien kan dokumentere en historie som daterer sig mere end 500 år og 16 generationer tilbage.

Fra forskellige vinmarker i Saint-Joseph i områderne Tournon, Mauves, St-Jean-de-Muzols og Lemps laver Jean Louis Chave denne knivskarpe Saint-Joseph.

Vinstokkene i det nordlige Rhône består primært af Syrah - nogle af Chaves udgaver er mere end 100 år gamle vinstokke fra Tournon, hvor jordbunden består af granit og ler.

Dette unikke terroir og Chaves evner for vindyrkning frembringer en særdeles elegant og knivskarp Saint Joseph.

Chave Saint-Joseph er en uhyggelig terroir-tro vin, som her i årgang 2014 på flotteste vis demonstrerer, hvor elegant vin der kan produceres på disse stejle granit-skråninger i det nordlige Rhône. 

Den mørkrøde farve efterfølges af en elegant og indsmigrende næse med mørke såvel som røde bær, røde blomster, krydderier og mineralitet.

I smagen er den kølig i stilen, rødfrugtet og med udtalt mineralitet, saftige tanniner og en lang eftersmag med en nærmest burgundisk elegance. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.295,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Jean-Louis Chave
Årgang 2014
Varenr 1207636
Drue Syrah
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500