Hermitage Rouge

Hermitage Rouge

Kongen af det nordlige Rhône. Sådan betegnes Chave-familien af mange vinanmeldere. Dette med god grund - for Chave-familien kan dokumentere en historie som daterer sig mere end 500 år og 16 generationer tilbage. 
Denne kultvin er et resultat af et unikt terroir, respekt for naturen og en perfektionistisk og samtidig ydmyg tilgang til vindyrkningen. Som Jean-Louis selv udtaler det:
"We don’t make Chave, we make Hermitage.

På de stejle marker på Hermitage-højen dyrker Chave fra op til 80 år gamle vinstokke på parcellerne Bessards, L’Hermite, Peleat, Meal, Beaume, Diognieres og Vercandiered sin Syrah. Jordbunden varierer på de enkelte parceller, men består primært af granit, kalksten og ler. Vinifikation foregår meget traditionelt, og hver parcel vinificeres hver for sig. Lagringen foregår på franske 228 liter fade fra Bourgogne, hvoraf kun 10-20% er nye. Hos Jean-Louis Chave skal fadet ikke være dominerende - det skal smagen af Hermitage!

Ribs, roser, jordbær, lakrids og våde flintesten vælter op af glasset i en svævende og elegant stil, som nærmest kun Chave kan frembringe. I smagen er den på en måde både vægtløs og raffineret, men besidder til trods en imponerende koncentration og en monumental dybde med kraftig, poleret tannin og en uhyggelig lang eftersmag. En virkelig stor vin.


Bestil vinen og få leveret til din dør

3.800,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Jean-Louis Chave
Årgang 2016
Varenr 1309436
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500