Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux

Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux

Champeaux er den nordligst beliggende Premier Cru i Gevrey Chambertin og er beliggende på den ”køligere” del af Combe de Lavaux-højen. Her ejer Tortochot små 0,81 ha på en stenet jordbund med underliggende ler, som typisk giver en elegant og mineralsk udgave af en Gevrey Chambertin.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Gevrey Chambertin Champeaux er en elegant og mere mineralsk drevet Gevrey Chambertin, som udfordrer den nørdede vinnyder. Giver man den fokus, bliver man belønnet. Men er man derimod til den mere umiddelbare drikkeglæde, bør man vælge en af Tortochots Morey St. Denis-vine.

2018-udgaven er en mere lagringsværdig og struktureret udgave, som har godt af lidt tid på langs.

Vinen står med en klar, let-transparent rød farve og elegante, stenede aromaer af jordbær, røde kirsebær, lakrids, skovbund og våde sten.

I munden er fokus og præcision i højsædet, hvor den bløde, givende frugt går hånd i hånd med en saftig syre, skarpt fokuserede og velintegrerede tanniner og en knasende sprød mineralitet.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.095,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2018
Varenr 1356436
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500