Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes

Morey Saint Denis 1er Cru Aux Charmes

Fra små 0,22 ha på Aux Charmes og 0,02 ha på Les Blanchards-Premier Cru-markerne frembringer Tortochot mikroskobiske mængder af denne fremragende Morey St. Denis Premier Cru.

Aux Charmes er fantastisk terroir beliggende i den nordlige del af Morey St. Denis klods op af Grand Cru-marken i nabokommunen Mazoyères-Chambertin. 

Morey St. Denis-kommunen har noget uforstående slet ikke samme kendisgrad som de nabokommuner, den ligger indeklemt imellem - nemlig Gevrey Chambertin og Chambolle Musigny. Også derfor er priserne på mange af vinene fra Morey St. Denis heller ikke stukket HELT af… endnu. Billigt er god Bourgogne jo dog aldrig.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Morey St. Denis Aux Charmes er en fabelagtig Bourgogne, der med sin bløde, svævende frugt charmer sig ind hos Bourgogne-nørderne. Vel og mærke til en pris, der ligger langt fra vinene fra nabomarken Mazoyères-Chambertin.

Intenst og elegant svæver duften op af glasset med jordbær, hindbær, tranebær og skovbund, mens den i smagen med middelfyldig frugt charmer sig silkeblødt over tungen. Syren rasper mundvandet flot frem, mens eftersmagen med både længde og fokus på smukkeste vis afslutter denne fantastiske og perfekt-afstemte Bourgogne-oplevelse.

Et signatureksempel på en lækker Morey Saint Denis.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.135,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2018
Varenr 1356936
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500