Côte Rôtie, Côte Bodin

Côte Rôtie, Côte Bodin

Sølle 2600 flasker er der ca. produceret fra de små 0,7 ha sydvendte, stejle, skiferholdige skråninger på Côte Bodin, som Gerin erhvervede sig i 2018.

Fader "Jean Michel Gerin" lejede tilbage i 1987 en parcel på Côte Bodin, som han tilplantede med vinstokke. En parcel, som familien sidenhed har erhvervet sig - og nu lancerer denne imponerende Côte Rôtie fra.

Côte Bodin er beliggende som en del af Côte Brune-skråningen, hvor nærmeste nordlige nabo er den famøse La Landonne.

Gerin-familien har igennem tiden været synonym med ret udtalt brug af nye fade. En tendens, som de seneste år er blevet mindre og mindre med mere elegante vine til følge, hvilket også understreges i denne smukke Côte Rôtie.

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft. Vinen er efterfølgende igennem en 30 dage lang og temperaturstyret, kølig maceration på stål, hvorefter den slutteligt lagres i 22 måneder på barrique, hvoraf 20% er nye.

Gerins debutårgang af Côte Bodin er en mesterlig Côte Rôtie, som brillerer med både koncentration og finesse.

Vinens klare, mørk-røde farve efterfølges af højintense aromaer af modne kirsebær, blåbær, krydderier, roser og en underliggende mineralsk tone. 

I munden smyger den dybe frugt sig elegant og silkeblødt over tungen, mens den ungdommelige tanninrygrad ikke alene skaber fokus, men også vidner om en særdeles lagringsværdig vin.

Slutteligt fuldendes vinen med en lang, syrefrisk og mineralsk finale, der på smuk vis understreger denne charmerende og afbalancerede Côte Rotie.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.450,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2018
Varenr 1375936
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500