Hermitage Rouge

Hermitage Rouge

"... this is a legendary Chave Hermitage in the making."
- Jeb Dunnuck


Kongen af det nordlige Rhône.

Sådan betegnes Chave-familien af mange vinanmeldere. Dette med god grund - for Chave-familien kan dokumentere en historie, som daterer sig mere end imponerende 500 år og 16 generationer tilbage. 

Denne kultvin er et resultat af et unikt terroir, respekt for naturen og en perfektionistisk og samtidig ydmyg tilgang til vindyrkningen. Som Jean-Louis selv udtaler det:

"We don’t make Chave, we make Hermitage.

Bessards - og Méal-parcellen leverer med sine granitskråninger som altid rygraden og strukturen i vinen, mens Beaumes på midten af Hermitage-højen bidrager med en mere elegant form for Syrah-frugt. Den højtbeliggende Hermite (som omringer kapellet på toppen) giver vinen en forfriskende mineralsk tone, mens Chaves monopol på Péléat med den mere sandholdige jord giver en silkeblød form for Syrah-frugt. 

Alt sammen Syrah fra op til 80 år gamle vinstokke, som vinificeres hver for sig - og som Jean-Louis Chave år efter år mestrer at blande til perfektion for at producere en af verdens ypperste Syrah-vine.

Lagringen foregår på franske 228 liter fade fra Bourgogne, hvoraf kun 10-20% er nye.

Hos Jean-Louis Chave skal fadet ikke være dominerende - det skal smagen af Hermitage!

2018-udgaven af Chaves legendariske Hermitage er et magtfuldt og langtlevende eksemplar fra disse ikoniske parceller på Hermitage-højen i det nordlige Rhône. 

Med sin strukturerede rygrad og dybe frugt, kan denne årgang på mange måder minde om den legendariske 2009 eller 2010.

Vinen står mørk-rød i glasset med osende aromaer af fuldmodne kirsebær, kød, sydfranske urter, oliven, krydderier og våde sten, mens den i munden folder sig muskuløst ud med dyb, ren og blød frugtkoncentration, særdeles velsmurte tanniner,  mundvandsdrivende syre og en finish, der varer ved i evigheder. 

En bragende smuk udgave af denne legendariske vin, som har et langt liv foran sig.


Bestil vinen og få leveret til din dør

3.800,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Jean-Louis Chave
Årgang 2018
Varenr 1399236
Drue Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500