Côte Rôtie, Champin le Seigneur

Côte Rôtie, Champin le Seigneur

År efter år ser vi virkelig forbedringer fra Gerins hænder, hvilket der virkeligt understreges i denne enestående Côte Rôtie.

En elegant og givende Côte Rôtie lavet fra op til 50 år gamle vinstokke på Gerins højtbeliggende syd-sydøst-vendte skråning på Champin-marken, hvor jordbunden består af en større andel store skiffersten.  

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen er igennem en temperaturstyret, kølig maceration på stål. Slutteligt lagres vinen 18 måneder på en kombination af franske og amerikanske fade, hvoraf 1/3 er nye. 

Ligesom det er tilfældet med Gerins andre vine, ønsker man her at udtrykke det unikke terroir, som det nordlige Rhône kan byde på. 

Champin le Seigneur åbner med givende og indsmigrende aromaer af modne kirsebær, blåbær, blomster, krydderkage, vanilje og mineralitet.

I smagen forekommer den frisk og levende med sin silkebløde og veldoserede frugt, ranke syre og markerede tannin. Der er dermed ikke tale om en overgjort, varmblodet Syrah-vin, men derimod en terroirtro, fokuseret og mineralsk udgave af en Côte Rôtie.

Og en Syrah - som bare kun kan frembringes her i det nordlige Rhône.


Bestil vinen og få leveret til din dør

188,-

749,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2019
Varenr 1419836
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500