Saint-Joseph

Saint-Joseph

Jean Michel Gerins Saint-Joseph er en nærmest burgundisk udgave af en Syrah, som her i den fremragende årgang 2020 er et mønstereksempel på, at der kan frembringes uhyggeligt elegante vine i det nordlige Rhône. 

Vinen kommer fra op til 30 år gamle vinstokke på Gerins granitholdige, syd/sydøst-vendte vinmarker i Saint-Joseph.

Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen er igennem en temperaturstyret, kølig maceration i tre uger på stål. Slutteligt lagres vinen 15 måneder på franske fade, hvoraf 80% er 2-4 år gamle 228 liters fade, og 20% er gamle 600 liters fade. 

Ligesom det er tilfældet med Gerins andre vine, ønsker man her at udtrykke det unikke terroir, som det nordlige Rhône kan byde på. Der er dermed ikke tale om en overgjort, varmblodet Syrah-vin, men derimod en terroirtro, elegant udgave af en Syrah, som man nærmest kun kan frembringe her i det nordlige Rhône.

Gerin Saint-Joseph er her i årgang 2020 en givende og fokuseret Saint-Joseph med en sprød mineralitet, som gør den imponerende elegant. 

Elegant og intenst fremstår den smukt i duften med røde bær, blomster, sød lakrids, kød, oliven og våde sten. I munden viser den sig frisk og fokuseret med en fløjlsblød tekstur og en præcist fokuseret rygrad med en nærmest knasende mineralitet.

Dette er på ingen måde gumpetung Rhône-vin, men en lav-alkoholisk, rødfrugtet og nuanceret Saint-Joseph, som (desværre) forekommer alt for letløbende!


Bestil vinen og få leveret til din dør

120,-

485,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2020
Varenr 1419936
Drue Syrah
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500