Chassagne Montrachet Vieilles Vignes

Chassagne Montrachet Vieilles Vignes

Chassagne Montrachet er mest kendt som en af vinverdenens mest eftertragtede hvidvinskommuner, hvorfor priserne på disse vine da efterhånden også har opnået højder, hvor de færreste kan være med.

Men rent faktisk er 1/3 af arealet i kommunen dog plantet med Pinot Noir, hvilket absolut ikke må glemmes. 

Det er netop her, at Domaine Sorine kommer ind i billedet, da Christian og Emma Sorine om nogen formår at frembringe delikat og afbalanceret, rød Chassagne til en fornuftig pris. Denne endda fra gamle, lavtydende vinstokke.

Vinificeringen sker efter naturlige principper med fokus på det hårde arbejde i marken. Markerne dyrkes på økologisk vis (dog ikke certificeret). Al høst foregår ved håndkraft, mens druerne både selekteres i marken og ved ankomsten til vineriet. Derudover bliver svovl kun tilsat i yderst begrænsede mængder, mens lagringen kun sker med en begrænset mængde nye fade.

Domaine Sorins Chassagne Montrachet er en elegant og feminin udgave af en rød Chassagne, som på en delikat måde viser, hvor charmerende vine, der kan laves her i kommunen.

Vinens transparent røde farve efterfølges af elegante, nuancerede aromaer af jordbær, røde kirsebær, viol, lakrids skovbund og knuste sten.

Let og elegant ruller den svævende lethed over tungen, mens syren på en saftig og charmerende måde skaber friskhed og lyst til endnu et glas.

En afbalanceret charmer af en feminin Chassagne Montrachet fra en stor årgang, som sagtens kan henlægges 5-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

660,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Sorine
Årgang 2019
Varenr 1430336
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500