La Chapelle de Haut Bages Libéral Pauillac

La Chapelle de Haut Bages Libéral Pauillac

Chapelle de Haut Bages Liberal er andenvinen til 5. Cru-slottet Haut Bages Liberal. En historisk anerkendt producent beliggende i den kendte Bordeaux-kommune, Pauillac.

Slottet har siden 1983 været ejet af Claire Villars, som er en del af Lurton-familien. Lurton-familien har en lang "Bordeaux-historie" bag sig med ejerskab af en række kendte Bordeaux-slotte - fx 3. Cru-slottet Château Ferriere i Margaux.

Chapelle de Haut Bages Liberal kommer fra de yngre vinstokke på slottets økologisk-dyrkede vinmarker, der drives med konsulterende hjælp fra Eric Boissenot - og som ligger klods op ad selveste Château Latour!

Al høst på vinslottet foregår manuelt, hvorefter fermenteringen tager 17-25 dage under temperaturstyrede forhold på stål. Den efterfølgende lagring på franske egetræsfade tager 12 måneder, hvoraf 20% af fadene er nye.

Når nu priserne på Bordeaux' klassificerede vine har nået de priser, der i dag er tilfældet - så hører gode Bordeaux-vine til prisen efterhånden til sjældenhederne. 

De klassificerede slottes andenvine kan af og til vise sig at være nogle af undtagelserne, hvilket demonstreres i denne klassiske Pauillac.

Chapelle de Haut Bages Libera 2016 åbner med indsmigrende aromaer af kirsebær, solbær, kaffe og læder, mens den i smagen viser fløjlsblød og elegant frugt, sprællende syre og velsmurte tanniner.

En klassisk Pauillac fra en stor årgang, som bør nydes 5-10 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

145,-

585,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Chateau Haut Bages Liberal
Årgang 2016
Varenr 1433136
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500