Mercurey Premier Cru, Les Velley

Mercurey Premier Cru, Les Velley

Jacqueson er en lille producent i Rully, hvis vine er særdeles efterspurgte (især i Frankrig). Og netop derfor eksporteres der også kun en meget lille andel af vinene.

Siden 1972 har Poul Jacqueson været ansvarlig for det 13 ha store domæne, hvor ca. 60% af produktionen består af hvidvin.

Denne Mercurey er lavet fra Jacquessons små 0,88 ha på den kalkstensholdige, Premier Cru-mark Les Velley. Vinen laves ud fra biodynamiske principper (dog uden at være certificeret), hvor al høst og den efterfølgende selektering foregår i hånden. Vinene lagrer 12 måneder på eg, hvor af kun 25% er nye, så den besidder sin friskhed og energi. 

Årgang 2020 er en god og givende Bourgogne-årgang, hvilket virkelig kommer denne elegante og feminine Mercurey til gode.

Problemet er bare, at den drikkes alt for "nemt" - og vi er desværre kun blevet tildelt stærkt begrænsede mængder af den.

Vinen har en transparent rød farve og indsmigrende og pivfriske aromaer af kirsebær, jordbær, skovbund og mineralitet.

I munden har den en charmerende, feminin fremtoning præsenteret på en svævende let måde med en silkeblød tekstur, saftighed, mineralsk sprødhed og en diskret tanninkant til at holde balancen på plads.

Et prisbasker af en Bourgogne, som man alt for nemt drikker ALT for store slurke af.


Bestil vinen og få leveret til din dør

149,-

590,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent P et M. Jacqueson
Årgang 2020
Varenr 1444436
Drue Pinot Noir
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500