Hermitage Blanc

Hermitage Blanc

"Chave continues to make a full-throttle, concentrated and unctuous Hermitage Blanc, and refuses to buy into the ridiculous trend toward making Sauvignon Blanc-like whites from this tiny, magical terroir. God bless him for that..."
- The Wine Advocate


Chaves hvide Hermitage må betegnes som en af klodens helt store hvidvine. 

Fra mere end 60 år gamle vinstokke på markerne Rocoules, Hermite, Péléat og Maison Blanche laves der typisk lidt mere end 1.000 kasser af dette brag af en struktureret hvidvin, som virkelig viser, hvor unikke hvidvine der kan laves her på Hermitage-skråningen i det nordlige Rhône.

Alle druer høstes selvfølgelig med hånden, og den efterfølgende vinificering foregår på fransk eg.

Herefter lagrer vinen ca. 24 måneder på barrique. Den franske eg er en kombination af både nye og brugte fade. 

Vinen fremstår dyb og maskulin med en nærmest osende, intens og nuanceret næse med gule ferskner, kvæde, honningmelon, citrus, hvide blomster, kalk, røg og knuste sten.

I munden fremstår den som altid med heftig koncentration, hvor den brillerer med en uhyggelig struktureret rygrad, dyb og imponerende ren frugt, en fedmefyldt, olieret tekstur og en mineralsk eftersmag, som varer ved og ved.

En kæmpe af en rig og kompleks hvidvin, der typisk vil lukke ned efter er par år for efterfølgende at vise sit sande jeg om 10-20 år.


Bestil vinen og få leveret til din dør

2.900,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Jean-Louis Chave
Årgang 2019
Varenr 1450136
Drue Marsanne, Roussanne
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500