Chapelle de Potensac, Medoc

Chapelle de Potensac, Medoc

Chapelle de Potensac er 2. vinen til Château Potensac, der regnes som et af de mest respekterede Cru Bourgeois-slotte i hele Bordeaux.

Ejeren af Château Potensac er Jean-Hubert Delon. En særdeles kendt skikkelse i Bordeaux, som blandt andet også står bag det stærkt efterspurgte Château Léoville-Las-Cases i Saint-Julien, der er klassificeret som 2. Cru Classé - og som i øvrigt altid er på niveau med 1. Cru’erne. 

Denne 84 ha store og meget stabile Bordeaux-ejendom beliggende lige uden for Saint-Estèphe leverer bare varen - år efter år. Vel at mærke til en pris, som er milevidt fra de mere kendte slotte i Saint-Estèphe et par kilometer mod syd, hvilket selvfølgelig også afspejles i denne elegante andenvin.

Chapelle de Potensac er her i den fremragende årgang 2019 en elegant og kompleks vin, hvor man virkelig får god Bordeaux til prisen.

Vinen folder sig smukt ud i næsen med nuancerede aromaer af kirsebær, modne hindbær, røde blomster og krydderier, mens den i smagen viser blød og middelkoncetreret frugt.

Syren spræller på tungen, tanninerne står skarpt, og eftersmagen viser med både længde og mineralitet friskhed og balance. 

En smuk Bordeaux-vin i en stor årgang, som sagtens kan gemmes 7-10 år fra høsteåret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

103,-

409,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bordeaux
Producent Château Potensac
Årgang 2019
Varenr 1451736
Drue Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verddot
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500