Cairanne, L'Estévenas

Cairanne, L'Estévenas

År efter år ser vi bare en imponerende fremgang i kvaliteten hos Domaine Alary, hvor fader Denis og sønnen Jean-Etienne (10. og 11. generation) her har frembragt et pragteksemplar af denne biodynamiske enkeltmarksvin.

Det er ikke uden grund, at L'Estevenas har udviklet sig til at være en af de mest populære vine fra Cairanne.

Seneste årgang 2019 fik 93 POINT i Decanter og ★★★★★★ af SmagPåVin, hvoraf sidstnævnte gav følgende bemærkning med på vejen:
"Det her er langtfra ligegyldigt. Her er karakter og personlighed med råstyrke og charme..."

Før dette blev vinen af Robert Parker Wine Advocate placeret helt i top blandt årgangens bedste Cairanne'er.

  • 93-95 POINT til årgang 2018 (Nr. 1 hos R. Parker WA)
  • 95 POINT til årgang 2017 (Nr. 2 hos R. Parker WA)
  • 95 POINT til årgang 2016 (Nr. 2 hos R. Parker WA)

L'Estevenas er lavet på en lige andel Grenache og Syrah fra tudsegamle vinstokke på en sydvendt, kalkstenrig skråning, hvor Syrah-druerne faktisk er nogle af de ældste i det sydlige Rhône. 

Alle druer plukkes udelukkende ved håndkraft, og der foregår først en sortering af drueklaserne i marken og efterfølgende også ved ankomsten til vineriet. Vinficeringen er yderst traditionel, hvor man inkluderer ca. 20% hele klaser, kølig maceration og daglig pigeage under den 23-28 dage lange gæring.

Efter assemblagen lagrer vinen på 90% cementtanke og 10% demi-muids i 18 måneder og 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Små 700 kasser laves der cirka af L'Estevenas, der her i årgangen fremstår koncentreret i stilen med en så klinisk renhed i frugten, at den viser sig så uhyggelig helstøbt.

Vinen står med osende, nuancerede aromaer af hindbær, modne kirsebær, blåbær, kaffe, lakrids og oliven.

I munden har den fedmefyldt, koncentreret og fløjlsblød frugt, der på charmerende vis balanceres af en mundvandsdrivende syre og velsmurte tanniner.

En af årgangens aller-bedste vine fra Cairanne, som med årene uden tvivl vil blive endnu bedre - og en vin, der mindst ville koste det dobbelte, hvis der stod Châteauneuf-du-Pape på etiketten!


Bestil vinen og få leveret til din dør

105,-

425,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Alary
Årgang 2020
Varenr 1461536
Drue Syrah, Grenache
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500