Champagne Arpent

Champagne Arpent

Champagne Arpent er en helt særlig cuvée fra Hostomme, som noget atypisk fra størstedelen af Champagne er lavet på hele fem forskellige druesorter. Dette har i dette tilfælde frembragt en særdeles kompleks og uhyre afbalanceret en af slagsen.

Her mere end 100 år efter domænets fødsel tæller Hostomme i dag ca. 22 ha, hvoraf en stor andel er fremragende terroirs med Grand Cru-status. Nærmere bestemt i Chouilly sydøst for Epernay. Her har Laurent Hostomme siden 1993 været ansvarlig for driften af domænet, der siden 2016 desuden har kunnet bryste sig af en HVE-certificering (High Enviromental Value). Certificeringen var et helt naturligt tiltag, da man hos Hostomme altid har praktiseret af frembringe Champagne så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Druerne til denne er høstet fra de berømte, "hvide", kalkede bakker i Côte de Blancs. Et terroir, som frembringer rene og finesserige Champagner med kølig frugt og udtalt mineralitet.

Vinen har gennemført en delvis malolaktisk gæring og er lagret på gærresterne i minimum 36 måneder og degorgeret med 8 g sukker tre måneder inden frigivelsen.

 

Arpent har en lys, strågul farve og klare, raffinerede aromaer af citrus, hvide ferskner, hvide blomster og underliggende mineralitet.

I smagen går den klare, rene stil igen, hvor den charmerende, rene frugt holdes i skak af den sitrende syre.

En særdeles afbalanceret Champagne, der kun produceres i begrænsede mængder.


Bestil vinen og få leveret til din dør

710,-

Fakta

Land Frankrig
Område Champagne
Producent Champagne M. Hostomme
Varenr 1472036
Drue Chardonnay, Pinot Noir
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500