Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux

Gevrey Chambertin 1er Cru Les Champeaux

Champeaux er den nordligst beliggende Premier Cru i Gevrey Chambertin og er beliggende på den ”køligere” del af Combe de Lavaux-højen. Her ejer Tortochot små 0,81 ha på en stenet jordbund med underliggende ler, som typisk giver en elegant og mineralsk udgave af en Gevrey Chambertin.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Tortochots Gevrey Chambertin Champeaux er her i den glimrende årgang 2020 en givende og stenet udgave af en Gevrey Chambertin.

Vinen åbner med charmerende aromaer af knuste ribs, jordbær, skovbund, lakrids og våde sten. I smagen er det en overdådig og rank Gevrey med givende frugt præsenteret på en så delikat og charmerende måde, at helhedsindtrykket står i smuk harmoni.

Et stor Gevrey-Chambertin, som fortjener at blive hengemt nogle år.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.290,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2020
Varenr 1475136
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500