Charmes Chambertin Grand Cru

Charmes Chambertin Grand Cru

Fra små 0,57 ha på dette eftertragtede stykke Grand Cru-land med de brune, kalkstensrige jorde her i den sydlige del af Gevrey Chambertin laver Tortochot dette super-charmerende eksempel af en Charmes Chambertin.

Domaine Tortochot tæller i dag 11 ha, som siden årgang 2013 har været økologisk certificeret.

I dag er filosofien da også klar! En biodynamisk tilgang med hårdt arbejde i marken, omfattende beskæring, grøn høst og dobbelt selektering af druerne. Man afstilker i dag (afhængigt af årgangen) 100% af klaserne og benytter sig af naturlig gæring startende med en koldmaceration. Lagringen sker på 100% nye fade for Grand Cru’erne, mens Premier Cru lagrer på 50% nye fade - og Village-vinene på 25% nye fade.

Gevrey-Chambertin regnes generelt for at frembringe Bourgognes mest maskuline vine. Og selvom Tortochot har ry for generelt at frembringe elegante og saftige Bourgogne-vine, har denne årgang 2020 selvfølgelig godt af at blive gemt nogle år.

Vinen åbner med intense, charmerende aromaer af knuste ribs, jordbær, skovbund, lakrids og våde sten, mens den i smagen viser både koncentration og elegance. Frugten svæver blødt over tungen, syren får mundvandet til at pible - og strukturen i den særdeles lange finale vidner om en vin med et stort gemmepotentiale. 

Et brag af en Charmes-Chambertin, som vil ældes med ynde.


Bestil vinen og få leveret til din dør

2.170,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Domaine Tortochot
Årgang 2020
Varenr 1475536
Drue Pinot Noir
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500