La Champine Viognier

La Champine Viognier

Gerin er ikke kun en mester, når det kommer til de Syrah-baserede rødvine fra det nordlige Rhône. Stilen i denne La Champine Viognier har nemlig samme genkendelige, sprøde og elegante stil, som det er tilfældet i familiens rødvine. En stil, der gør vinene forfriskende elegante og skarpt fokuserede.

La Champine Viognier kommer fra yngre vinstokke på granitholdige jorde ikke langt fra byen Ampuis. Al høst og den efterfølgende selektering foregår ved håndkraft, hvorefter vinen udelukkende lagres på stål. Ligesom det er tilfældet med Gerins andre vine, ønsker man her at bevare friskheden og udtrykke det unikke terroir, som det nordlige Rhône kan byde på. Også selvom der jo er tale om Viognier, som jo altid forekommer med en hvis koncentration.

La Champine Viognier er en givende og forfriskende Viognier, hvor man virkelig får god hvidvin til skillingen. 

Vinen fremstår klar, gylden-gul i farven med forfriskende, intense aromaer af hvid fersken, abrikos, mango, blomster, knuste sten og en diskret tone af gul vingummi. Frugten folder sig på fyldig vis ud i smagen, hvor den fremstår med imponerende koncentration for en vin i denne prisklasse. Derudover et touch af vibrerende syre, som på smuk vis sikrer balancen og friskheden.  

En fyldig, charmerende og dejlig afbalanceret Viognier, som rammer en bred smagspalette.

Nyd den ved ca. 10 grader til saltede oste, kammusling eller retter med karry.


Bestil vinen og få leveret til din dør

95,-

390,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Jean Michel Gerin
Årgang 2021
Varenr 1476636
Drue Viognier
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500