Côtes du Rhône

Côtes du Rhône

2021 er præget af særdeles lave høstudbytter, hvilket i særdeleshed også er tilfældet hos Janasse, hvor selekteringen har været benhård.

Kvaliteten er dog tårnhøj, hvilket virkelig afspejles i denne herlige udgave af deres populære Côtes du Rhône. Som altid er der bare tale om et vaskeægte skoleeksempel på, at det i mange tilfælde bedre kan betale sig at købe Côtes du Rhône fra en god producent frem for en ligegyldig Châteauneuf-du-Pape fra en dårlig producent.

Domaine de la Janasses Côtes du Rhône er dog ikke en helt "almindelig" en af slagsen. Vinen nemlig lavet med nøjagtig samme omhu og fokus som domainets berømte Châteauneuf-du-Pape-vine, hvor der arbejdes efter økologiske principper (ikke certificeret).

Derudover håndhøstes alle druer og den efterfølgende gæring foregår med 20% hele klaser i 12-15 dage, hvorefter vinen lagrer 6-9 måneder på foudre afhængigt af årgangen.

Det er for nylig, at Janasse har valgt at inkludere en andel af hele klaser i gæringsprocessen, hvilket måske er årsagen til, at vinen de seneste år har fået mere friskhed, bedre balance - og med imponerende anmeldelser til følge.

Côtes du Rhône 2021 fra Domaine de la Janasse står mørk-rød i farven med osende aromaer af kirsebær, jordbær, sydfranske krydderurter, sød lakrids og sorte oliven. 

Smagen følger smukt op, hvor den givende frugt på charmerende vis glider elegant over tungen, mens den saftige syre skaber en særdeles forfriskende fremtoning.

Slutteligt runder finalen med god længde og en velsmurt tanninkant denne publikumsbasker af en Côtes du Rhône af. 


Bestil vinen og få leveret til din dør

85,-

350,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine de la Janasse
Årgang 2021
Varenr 1485836
Drue Grenache, Mourvèdre, Carignan, Syrah, Cinsault
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500