Rully Blanc

Rully Blanc

Fra Jacquesons marker i Rully laves der begrænsede mængder af denne dejlige, forfriskende og traditionelle hvide Bourgogne-vin.

2021 en særdeles udfrodrende årgang i Bourgogne, hvor både hagl og frost har medført historisk lave udbytter. For at opretholde den gode kvalitet har Jacqueson været nødsaget til at selektere så hårdt, at udbytterne er nede med 75% i forhold til et "normalt år." Kvaliteten er god - men mængderne er derfor uhyre små. 

Jacqueson er en lille producent i Rully, hvis vine er meget efterspurgte (især i Frankrig). Netop derfor eksporteres der også kun en lille del af vinene.

Siden 1972 har Paul Jacqueson været ansvarlig for det 13 ha store domæne, hvor ca. 60% af produktionen består af hvidvin.

Vinen laves ud fra biodynamiske principper (uden at være certificeret), hvor al høst og den efterfølgende selektering foregår i hånden. Herefter lagrer vinen 12 måneder på eg, hvor af kun 25% er nye, så vinene besidder deres friskhed og energi. 

Rully Blanc folder sig smukt ud i næsen, hvor forfriskende aromaer af citrus, hvid fersken, hvide blomster og en underliggende mineralitet smyger sig op af glasset.

I munden forekommer den blød og fokuseret med en sprød, forfriskende syre og en afbalanceret eftersmag med et dejligt mineralsk strejf.


Bestil vinen og få leveret til din dør

129,-

515,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent P et M. Jacqueson
Årgang 2021
Varenr 1489436
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500