Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

Fra små 0,5 ha marker i dalen af Santenay kommer Girardins Bourgogne Chardonnay, der bare leverer god, hvid Bourgogne til en særdeles fornuftig pris.

Benoit Girardin er en af Bourgognes unge kometer, hvis forfædre har lavet vin i generationer, men som nu har valgt at skabe sin egen identitet. 

Benoits filosofi klar.

Han ønsker at lave vine af topkvalitet frembragt så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indblanding i vinifikationen som muligt. Terroirtro vine, der skal smage af deres oprindelse!

Typisk betyder det både selektering af druer i forbindelse med høst og ved ankomst til vineriet. Gæring på brugte fade - udelukkende naturlig gæring og dermed ingen brug af kulturgær. Der udøves kun mild ekstraktion for rødvinenes vedkommende. Lagring sker typisk med gærresterne for hvidvinene og generelt ved brug af fade med varierende alder og tapning ift månen (biodynamisk tilgang). 

Girardins vine er ensbetydende med elegante, charmerende og ærlige vine, som bare smager af stedet, de kommer fra.

Girardins Bourgogne Chardonnay åbner med delikate, forfriskende aromaer af citrus, hvid fersken, hvide blomster og en underliggende mineralitet.

I munden smyger frugten sig på ren fyldig vis over tungen. Dertil fremstår den fokuseret med en sprød, forfriskende syre og en afbalanceret, mineralsk eftersmag.

En prisvenlig hvidvin fra Bourgogne, som vil udvikle sig positivt i 3-7 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

110,-

445,-

Fakta

Land Frankrig
Område Bourgogne
Producent Benoit Girardin
Årgang 2021
Varenr 1504536
Drue Chardonnay
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500