Saint-Joseph

Saint-Joseph

Kongen af det nordlige Rhône.

Sådan betegnes Chave-familien af mange vinanmeldere. Og dette med god grund - for Chave-familien kan dokumentere en historie, som daterer sig mere end 500 år og 16 generationer tilbage.

Fra forskellige vinmarker i Saint-Joseph i områderne Tournon, Mauves, St-Jean-de-Muzols og Lemps laver Jean-Louis Chave denne knivskarpe Saint-Joseph.

Vinstokkene i det nordlige Rhône består primært af Syrah - nogle af Chaves udgaver er mere end 100 år gamle vinstokke fra Tournon, hvor jordbunden består af granit og ler.

Dette unikke terroir og Chaves evner for vindyrkning frembringer en særdeles elegant og knivskarp Saint Joseph, der her i den fremragende årgang 2020 præsterer på tårnhøjt niveau.

Chaves Saint-Joseph 2020 åbner med intense og indsmigrende aromaer af hindbær, kirsebær, blomster, skovbund, oliven, lakrids og underliggende mineralitet.

I munden folder den sig mesterligt ud med lag på lag af elegant og dyb frugt, spjættende frisk syre og et solidt underliggende tanninskelet.

En mesterlig udgave af denne enestående Saint-Joseph, som drikker fantastisk nu, men som samtidig har sturktur til mange års lagring.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.295,-

Fakta

Land Frankrig
Område Rhône
Producent Domaine Jean-Louis Chave
Årgang 2020
Varenr 1505136
Drue Syrah
Alkohol 15,0%
Flaskestørrelse 0,7500