Champagne Vikka Blanc de Blancs Grand Cru

Champagne Vikka Blanc de Blancs Grand Cru

Hostommes sjældne top-Champagne, der kun er blevet produceret i 500 fl, kommer udelukkende fra Grand Cru marker ved Chouilly.

Foruden at være høstet fra disse topmarker udmærker Vikka sig blandt andet også ved at være lagret på havbunden i ca. 60 meters dybde, hvor tryk og konstant temperatur sikrer helt optimale lagringsbetingelser. 

Inden da har vinen gæret på en kombination af stål og franske fade fra Bourgogne for derefter at være lagret hele 48 måneder på gærresterne.

I mere end 100 år har familien Hostomme lavet Champagne primært fra de berømte, "hvide", kalkede bakker i Côte de Blancs i Champagne. I dag tæller domænet ca. 22 ha, hvor af en stor andel er fremragende terroirs med Grand Cru-status. Nærmere bestemt i Chouilly sydøst for Epernay. Her har Laurent Hostomme siden 1993 været ansvarlig for driften af domænet, der siden 2016 desuden har kunnet bryste sig af en HVE-certificering (High Enviromental Value). Certificeringen var et helt naturligt tiltag, da man hos Hostomme altid har praktiseret af frembringe Champagne så bæredygtigt som overhovedet muligt.

Vikka er en ekstraordinær, rank og koncentreret Champagne, som Champagne-nørder bør opleve. 

Vinens strågule farve efterfølges af intense, nuancerede aromaer af hvide blomster, citronskal, brødkrummer, østers, salt og våde sten.

I smagen følger den smukt op, hvor den rene og ekstremt koncentrerede frugt balanceres af en sprællende frisk syre og en uhyre lang, fokuseret og stenet finale. 

En helt unik Champagne-oplevelse.


Bestil vinen og få leveret til din dør

2.195,-

Fakta

Land Frankrig
Område Champagne
Producent Champagne M. Hostomme
Varenr 1535236
Drue Chardonnay
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500