Barolo, Gavarini Vigna Chiniera

Barolo, Gavarini Vigna Chiniera

Grassos Barolo, Chiniera er en intens, sprød og unik Barolo fra den højtbeliggende og kalkede Chiniera-parcel på Ginestra-marken. 

Fra den 3 ha. store parcel i ca. 420 m højde over havet i Monforte d'Alba laves der årligt ca. 14.000 flasker af denne fremragende vin. De ca. 35 år gamle vinstokke fra parcellens syd-sydøstvendte skråninger med en jorbund bestående af sandsten og kalksten bidrager her til en Barolo-vin, som mildt sagt er lidt udover det sædvanlige. 

Efter høsten gærer vinen i 16 dage, hvorefter den lagres på 2500 liters slovenske fade. 

Den røde og let-transparente farve efterfølges af en intensiv duft med røde bær, roser, kalk, krydderurter og diskrete søde lakridstoner. I smagen findes lag på lag af saftig rød frugt i fantastisk balance med de silkebløde tanniner og en sprød, vibrerende og nærmest knasende syre. Eftersmagen er ekstraordinært lang, elegant og understreger på flot vis en feminin og uhyggelig ren Barolo, som her i den indbydende årgang 2012 både viser charme og en smertende intensitet. 

Chiniera fremstår mere feminin og elegant end den mere kraftfulde og maskuline Case Maté fra den lavere beliggende parcel på Ginestra-marken.
 


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.275,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2012
Varenr 2145536
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500