Barolo, Ginestra Casa Maté

Barolo, Ginestra Casa Maté

Fra den 3 ha. store Ginestra-mark  i 300-350 m højde over havet i Monforte d'Alba laves der ca. 12.000 flasker af denne imponerende og dybe Barolo. De ca. 40 år gamle vinstokke fra markens sydvendte skråninger med en jorbund bestående af sand, kalksten og ler bidrager her til en dyb og klassisk Monforte-Barolo. Efter høsten har vinen haft en 35 dage lang maceration, hvorefter den lagres på 2500 liters brugte slovenske fade. 

Elio Grasso er en af de producenter, hvor man virkelig kan få smagt, hvad terroir har af betydning for det endelige resultat. Ginestra Case Maté og Gavarini Chiniera produceres nemlig efter helt samme principper. Den eneste forskel er markernes placering, hvor Gavarini er beliggende lige oven for Ginestra. Sidstnævnte er grundet markens beliggenhed og højere lerindhold derfor næsten altid lidt mørkere i stilen end Chiniera.

Ginestra Casa Maté er her i den store årgang 2013 en monumental, dyb Barolo, som virkelig er et referencepunkt for en stor Monforte d'Alba-Barolo.

Den mørkrøde og let-transparente kulør efterfølges af en nuanceret og intensiv næse med mørke kirsebær, lakrids, tjære og mineralitet. I smagen er den koncentreret og dyb med struktureret, ungdommelig tannin. Et brag af en stor Barolo fra en stor og imponerende lagringsværdig årgang.


Bestil vinen og få leveret til din dør

1.275,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2013
Varenr 2165536
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500