Brunello di Montalcino, Poggiarelli

Brunello di Montalcino, Poggiarelli

Årgang 2016 er en legendarisk årgang i Montalcino, som virkelig understreges med denne imponerende udgave af Poggiarelli, som der afhængigt af årgangen laves sølle 3.000-4.000 flasker af.

Denne årgang er af The Wine Advocate den højest anmeldte udgave til dato.

Poggiarelli-marken ligger i modsætning til Cortonesis øvrige marker i den sydøstlige del af Montalcino-regionen. Her i godt 420 meters højde med et stort indhold af "Galestro-sten" og malm. 

Vinen er ikke helt så traditionelt fremstillet som domænets anden enkeltmarks-Brunello (La Mannella). Fadlagringen varer her typisk omkring 36 måneder, hvor af 12 måneder er på 500 liters franske tonnuax og efterfølgende 24 måneder på store brugte fade af slavonsk eg. Slutteligt lagrer vinen godt 12 måneder på flaske.

Cortonesis 'Poggiarelli' er i årgang 2016 en monumental Brunello, hvor koncentreret frugt balanceres af en så sprød og afbalanceret syre, at helhedsindtrykket bliver imponerende komplekst.

Vinen åbner med intense og klassiske aromaer med kirsebær, tranebær, blåbær, tobak og våde flintesten.

I munden smyger den fyldige frugt sig med en silkeblød tekstur over tungen, mens den så klassiske Sangiovese-syre får mundvandet til at ruske. Dette mens de skarpt fokuserede tanniner står så fast, at den forekommer ekstremt helstøbt og særdeles afbalanceret.

Dette er en kæmpe Brunello, som vel må betegnes som den bedste Poggiarelli til dato.


Bestil vinen og få leveret til din dør

899,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Cortonesi
Årgang 2016
Varenr 2334636
Drue Sangiovese
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,7500