Dolcetto d'Alba, Dei Grassi

Dolcetto d'Alba, Dei Grassi

Dolcetto er typisk vinen, som vinbønderne i Piemonte ofte selv drikker til hverdag.

For selvom de jo ellers har gode muligheder for at drikke Nebbiolo, har de (som mange af os andre) også bare behov for at drikke de mere "nemme" vine. 

Om det skyldes, at man forventer Barolo/Barbaresco-lignende vine, når nu producenterne oftest er kendte for dette, skal være usagt. For det må man absolut ikke sammenligne Dolcetto med.

Nej, Dolcetto er typisk noget helt andet - en saftig, let-drikkelig og dejlig ukompliceret sag. Den perfekte Pizza-vin, om man vil - som man her i Danmark noget uforstående ikke rigtigt har taget til sig endnu. 

Elio Grasso producerer hvert år i omegnen af 7000 flasker Dolcetto fra den ca. 1.5 ha store kalkstenrige mark beliggende i Monforte på en sydvendt skråning 280 meter over havet. De op til 30 år gamle vinstokke dyrkes efter økologiske principper (uden at være certificeret) og høstes selvfølgelig ved håndkraft.

Vinificeringen starter med en gæring på temperaturkontrollerede ståltanke over 5-6 dage med daglig omrøring, hvorefter vinen også lagres på stål indtil aftapning i maj-juni det efterfølgende år.

Vinens klare røde farve efterfølges af charmerende aromaer af røde bær, blomster og skovbund.

I munden ruller den saftige, middelkoncentrerede frugt blødt over tungen, mens den sprællende syre skaber friskhed og lyst til endnu et glas.

En drikkevenlig og charmerende Dolcetto fra en af områdets topproducenter.


Bestil vinen og få leveret til din dør

390,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2021
Varenr 2350336
Drue Dolcetto
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500