Langhe Chardonnay, Educato

Langhe Chardonnay, Educato

Fra en sølle 1 ha. sydøstvendt parcel med ca. 30 år gamle vinstokke på den famøse Gavarini-mark i Monforte D'Alba laver Grasso ca. 7.000 flasker af denne fremragende, sprøde Chardonnay. 

Gavarini-marken ligger i 350-400 meters højde og er kendetegnet ved sit store indhold af kalksten og sand. Kalksten er ofte lig med glade vinbønder - og her er Grasso ingen undtagelse. For i dette tilfælde giver det nemlig denne herlige hvidvin sin elegante sprødhed. 

Gianluca Grasso ønsker at frembringe en sprød og mineralsk Chardonnay. Derfor håndhøstes druerne i starten af september i de kølige morgentimer, så friskheden bevares bedst muligt. Her benyttes ingen battonage - og lagringen foregår på en kombination af stål og franske barrique. 

År efter år ser vi bare, at den moderne stil i Educato bliver nedtonet til fordel for det mere klassiske udtryk. En stil, der virkelig klæder den og får den til at fremstå langt mere elegant. 

Educato er en fokuseret og sprød Chardonnay frembragt af en af Monfortes bedste Barolo-producenter. En vin, som både har frugt, fokus og mineralitet.

Vinen står strågul i faven med fintslebne aromaer af citrus, fersken, hvide blomster og brødkrumme, mens den i munden viser både fyldig frugt, saftig syre-friskhed og knasende sprød mineralitet.

En skoleeksempel på, at der sagtens kan laves elegant Chardonnay i Barolo-land!


Bestil vinen og få leveret til din dør

108,-

428,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2021
Varenr 2350536
Drue Chardonnay
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500