Volpaia Chianti Classico

Volpaia Chianti Classico

Castello di Volpaias Chianti Classico er en publikumspleaser af en charmerende Chianti, som både tiltaler Sangiovese-nørder og folk, der bare vil have et (rigtig) godt glas toskansk vin!

Etiketten viser den anden af de fire kirker, som i år 1443 blev bygget inden for bymuren på Castello di Volpaia-fæstningen. Arkitekten Michelozzo di Bartolomeo blev hyret til projektet af familien Canigiani fra Volpaia. Rent faktisk ønskede et medlem af Canigiani-familien at tilslutte sig den religiøse militære orden, Knights of Malta, hvis leder, der i øvrigt kun tog imod ordrer fra selve paven, stillede det som krav at få opført kirken i Volpaia, såfremt man ville have familiemedlemmet optaget i den militære orden.

Denne økologiske Chianti Classico kommer fra vinmarkerne Campo a Pitti, Casavecchia, Casetto, Castellino, Campo a Prato, Montanino, Pratolino, Santa Caterina, Santa Maria Novella og Vignavecchia, som er beliggende fra 400 – 570 meters højde. De op til ca. 45 år gamle vinstokke står hovedsageligt plantet på en jordbund bestående af sandsten og ler.

Vinen vinificeres med en startende koldmaceration og temperaturstyret gæring på stål, hvorefter vinen via underjordiske rør af rustfrit flyder ned i fadkælderen længere nede i byen. Her lagres den i 12 måneder på store slavonske fade af ældre dato.

Volpaias højtbeliggende marker har uden tvivl haft god indflydelse på denne charmerende og race-rene Chianti Classico, som her i årgang 2020 forekommer elegant og feminin i udtrykket. 2020 var varm, men de højtbeliggende marker sikrede vinens flotte syre og en balanceret alkohol, der tilsammen skaber rammerne for en ultra elegant Chianti Classico. 

Vinen folder sig smukt ud i næsen med charmerende aromaer af røde kirsebær, jordbær, roser, krydderier og en mineralsk undertone.

I smagen ruller den silkeblødt og svævende over tungen, mens den sprællende syre og det lette tannin-svirp skaber fokus og friskhed, før finalen på elegant og kølig vis afslutter denne fantastiske Chianti Classico.


Bestil vinen og få leveret til din dør

99,-

400,-

Fakta

Land Italien
Område Toscana
Producent Castello di Volpaia
Årgang 2020
Varenr 2355836
Drue Sangiovese, Merlot
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500