Barbaresco

Barbaresco

Fra små 2.5 ha vinmarker beliggende omkring familiens ejendom kommer denne traditionelle og økologisk dyrkede Barbaresco, hvis kvalitet de seneste år har været stødt stigende.

Denne udgave fra den fantastiske årgang 2019 kan på mange måder minde om Rivettis populære og super-elegante årgang 2016.

Markerne ligger her i ca. 380 meters højde med sydvest-vendt eksponering og indeholder en stor andel ler og kalksten. 

Al høst og sortering foregår ved håndkraft i små 20 kilos spande for at bevare druerne bedst muligt. I kælderen starter gæringen naturligt med de i kælderen forekommende gærstammer. Processen foregår under temperaturkontrollerede forhold med overpumpning for at udvinde farve og polyphenolforbindelser.

Vinen lagres efterfølgende i 18 måneder på store slavonske fade af ældre dato.

I forbindelse med hele processen forsøger man at holde vinen så naturlig som muligt ved kun at bruge et absolut minimum af sulfitter. Vinen aftappes ufiltreret for at bevare så mange karakteregenskaber som muligt og for at opnå større fylde og styrke. Efter aftapning på flaske lagrer vinen yderligere 6 måneder, inden den frigives til salg.

Barbaresco 2019 fra Rivetti står med en transparent rød farve i glasset og nuancerede, ultra-charmerende aromaer af kirsebær, jordbær, krydderier, viol, lakrids og underliggende mineralitet.

I smagen ruller den silkeblødt over tungen i en slank og rødfrugtet stil med en sprællevende, mundvandsdrivende syre, hvorefter den klassiske, letbidende Nebbiolo-tannin gør sit indtog og giver vinen en madvenlig kant.

En delikat, feminin og afbalanceret Barbaresco-vin, som bare overleverer i forhold til prisen.


Bestil vinen og få leveret til din dør

112,-

449,-

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Massimo Rivetti
Årgang 2019
Varenr 2358836
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500