Salia

Salia

Finca Sandovals 'Salia' er en super-charmer af en spansk rødvin frembragt fra højtbeliggende, kalkstenrige vinmarker i Manchuela. 

At Spanien i dag er et at de vinområder, hvor der sker allermest, og hvor intet er, ”som det plejer,” er vinhuset Finca Sandoval et mønstereksempel på. De har med ansættelsen af den i dag eftertragtede vinmager Javier Revert nemlig bevæget sig fra en (ærlig talt) noget opulent stil mod en langt mere ren og saftig stil. At selve anbefalingen til ansættelsen kom fra selveste Dani Landi, der til dagligt gør sig som vinmager hos det ikoniske Comando G, hvis vine flere gange har modtaget 100 point af The Wine Advocate, siger noget om Reverts evner.

Javi Revert har især gjort sig bemærket med sit personlige projekt af samme navn, hvor den mere letløbende stil har fået internationale anmeldere som The Wine Advocate og Decanter til at diske op med rosende omtale og svimlende høje anmeldelser.

Nu er turen så kommet til Finca Sandoval, hvor alt i dag foregår efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken og mindst mulig indgriben i forbindelse med vinificeringen.

Det betyder for denne vin fx spontangæring med inkludering af hele klaser og lagring i 12 måneder på hovedsageligt gamle foudre og en lille andel 300 liters barrique. Svovl begrænses desuden til et absolut minimum.

Salia er en saftig og delikat spansk rødvin, som brillerer med både balance, fylde og charme. 

Vinens klare, let-transparente røde farve efterfølges af forførende og nuancerede aromaer af modne kirsebær, hindbær, roser, lakrids, chokolade og våde sten.

I munden ruller frugten med sin flotte fylde og silkebløde tekstur på charmerende vis over tungen, mens den delikate og saftige syre får mundvandet til at pible. Finalen afslutter med fin længde og bløde velsmurte tanniner denne herlige, balancerede og særdeles alsidige vin, som nærmest er sammenlignelig med en elegant vin fra det nordlige Rhône.


Bestil vinen og få leveret til din dør

99,-

395,-

Fakta

Land Spanien
Område Manchuela
Producent Finca Sandoval
Årgang 2020
Varenr 3133236
Drue Syrah, Bobal
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500