Raúl Pérez, La Vizcaina, La Poulosa

Raúl Pérez, La Vizcaina, La Poulosa

La Vizcaina, La Poulosa er skabt af Raúl Pérez, som de seneste år har markeret sig som en af vinverdenens berømte vinkonsulenter. 

La Poulosa er vel nok den mest "Bourgogne-agtige" vin fra Raúl Pérez' Vizcaina-serie. Vinene fra La Vizcaina-serien er kendetegnet ved at være lavet fra vinmarker omkring hans hjemby, Valtuille de Abajo - og fra vinstokke med en gemmensnitsalder på minimum 50 år. I tilfældet med denne La Poulosa er der tale om en ca. 1,7 ha østvendt parcel beliggende på mere lerede jorde i ca. 550 meters højde med vinstokke plantet tilbage i 1936. 

Foruden at konsultere en række kendte producenter frembringer Pérez selv vine fra Bierzo og Rias Baixas. Derudover udveksler han og Rodrigo Mendez fra topproducenten Forjas del Salnes også erfaringer, når de i kældrene hos sidstnævnte frembringer vel nok Spaniens mest eftertragtede hvidvine. Nemlig de skarpe Albariño-vine Leirana Genoveva, Golliardo A Telleria og Raúl Pérezs' "The Sketch". 

Filosofien er klar - det er naturlige, usminkede, lavtsvovlede og skarpt fokuserede vine, der har nerve, finesse og balance.

Al høst og den nænsomme selektering kan kun foregå med håndkraft. Vinificeringen foregår efter gamle principper med "open-vat"-helklasegæring og en længerevarende maceration (afhængigt af årgangen), før vinen slutteligt lagrer på gamle fade af både 225 og 500 liter i 12 måneder og tappes uden klaring eller filtrering.

Især denne La Poulosa, der nærmest løfter sig fra glasset med charmerende og nuancerede aromaer af hindbær, kirsebær, blomster, lakrids, krydderier og sten. 

I munden smyger den sig fyldt med ren, fløjlsblød frugt og saftig energi rundt i mundhulen, mens den diskrete tanninkant skaber fokus og på flot vis understreger denne elegante vin på en særdeles afbalanceret måde. 

 


Bestil vinen og få leveret til din dør

148,-

599,-

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Raúl Pérez
Årgang 2019
Varenr 3141136
Drue Mencia, Bastardo, Garnacha Tintorera
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500