Viña Almate

Viña Almate

Fra op til 100 år gamle vinstokke plantet på kalkstensholdige, højtbeliggende parceller i Ribera del Duero kommer denne herlige vin, som var den første, Alfredo Maestro producerede. Den ene parcel beliggende i ca. 1.000 meters højde ved Valtiendas og den anden i ca. 700 meters højde ved Peñafiel. 

Gamle vinstokke plantet på sundt land og frembragt uden nogen former for tilsætningsstoffer er generelt hemmeligheden bag Alfredo Maestros ærlige vine. "Naturvin" kunne man fristes til at sige (hvis der da var nogle retningslinjer for det). 

Pløjningen klares i hvert fald med hjælp fra en hest, ingen brug af kemikalier, kun naturlig gæring og ingen tilsætning af svovl. Igen - ingen tilsætningsstoffer - overhovedet!

Al høst er selvfølgelig foretaget med håndkraft og en efterfølgende nænsom selektering. Klaserne afstilkes kun og gærer efterfølgende hvert plot for sig på stål med en efterfølgende 15 dage lang maceration. Vinen lagres herefter 4 måneder på stål, før den tappes. 

Den unge vin viser en dyb rubin rød farve i glasset, og op brager noter af blåbær, sorte kirsebær, urter og stald.

I munden viser vinen en flot struktur med polerede tanniner og afstemt syre, der i kombination med den rene frugt skaber god balance.  


Bestil vinen og få leveret til din dør

80,-

325,-

Fakta

Land Spanien
Område Ribera del Duero
Producent Alfredo Maestro
Årgang 2021
Varenr 3153236
Drue Tempranillo
Alkohol 14,0%
Flaskestørrelse 0,7500