La Llorona

La Llorona

Anden årgang af denne særlige, mineralske og ”levende” Godello, som der her i årgangen er produceret ca. 5.000 flasker af.

Vinen kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke, som står plantet på ca. 500 meters højtbeliggende og sandede vinmarker ved byen Pieros.

Veronica Ortega er opvokset i Cadiz og har fået lærdom fra Priorat - under vingerne af berømtheder som Alvaro Palacios og Daphné Glorian (Clos Erasmus). Efterfølgende hos Burn Cottage i Central Otago, dernæst i Bourgogne – hos Comte Armand og selveste Romanée Conti og desuden som vinmager hos Domaine Combier i det nordlige Rhône. I Bierzo startede hun med hjælp fra Raúl Perez – nu laver hun sine egne vine.

Hendes filosofi er klar; en biodynamisk tilgang i marken, udelukkende naturgæring, typisk stor andel af helklaser for de røde, lagring på gamle/neutrale kæmpefade og/eller amphora og med et svovlforbrug, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen”.

Resultatet er naturlige og usminkede vine, der på en rasende ren måde udtrykker Mencia og Godello - fra Bierzo! Vine, der bør opleves. Vine, der hører til de mest elegante Bierzo-vine, vi til dato har smagt. Feminine, delikate, lav-alkoholiske og med en ubeskrivelig renhed i frugten. Terroirtro vine med finesse og nerve.

Denne har fået en nats skindkontakt, før vinen er spontangæret og efterfølgende lagret i 9 måneder på brugte franske fade i forskellige størrelser, hvorefter vinen slutteligt er sammenstukket inden tapning.

La Llorona folder sig smukt ud i næsen, hvor friske aromaer af citrus, hyldeblomst, kamille, hvide ferskner, hvide blomster og sprød mineralitet vælter op af glasset. I munden viser den imponerende skarphed og demonstrerer en Godello, der ikke er for syre-sarte sjæle. Med en PH-værdi på under 3 skubber den til grænserne - men frugten er dog så lagfyldt, at balancen forenes til et ypperste.

En vild, frisk, levende og ikke mindst ”unik” Godello - der bare bør opleves.


Bestil vinen og få leveret til din dør

129,-

510,-

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Veronica Ortega
Årgang 2021
Varenr 3158636
Drue Godello
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500