Quite

Quite

Fra hele 90 år gamle vinstokke plantet på forskellige parceller med både skifer, sand og rødt ler i Bierzo kommer denne charmerende Mencia, hvor man bare får imponerende saftig Mencia til prisen.

Målet med Quite er at lave en prisvenlig, uformel og mere ”letforståelig” Mencia med god umiddelbar drikkeglæde.

Veronica Ortega er opvokset i Cadiz og har fået lærdom fra Priorat - under vingerne af berømtheder som Alvaro Palacios og Daphné Glorian (Clos Erasmus). Efterfølgende hos Burn Cottage i Central Otago, dernæst i Bourgogne – hos Comte Armand og selveste Romanée Conti og desuden som vinmager hos Domaine Combier i det nordlige Rhône. I Bierzo startede hun med hjælp fra Raúl Perez – nu laver hun sine egne vine.

Hendes filosofi er klar; en biodynamisk tilgang i marken, udelukkende naturgæring, typisk stor andel af helklaser for de røde, lagring på gamle/neutrale kæmpefade og/eller amphora og med et svovlforbrug, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen”.

Resultatet er naturlige og usminkede vine, der på en rasende ren måde udtrykker Mencia og Godello - fra Bierzo! Vine, der bør opleves. Vine, der hører til de mest elegante Bierzo-vine, vi til dato har smagt. Feminine, delikate, lav-alkoholiske og med en ubeskrivelig renhed i frugten. Terroirtro vine med finesse og nerve.

Efter den manuelle høst er druerne til Quite afstilket og gæret på stål. Efterfølgende gennemgåes en 5-7 dage maceration med blid ekstrahering for slutteligt at lagre i 9 måneder, hvoraf henholdsvis 80% er lagret på brugte, franske ”kæmpe-fade” og resten i 800 liters amphora.

Quite er en struttende frisk og yderst behagelig Mencia, som virkelig giver elegant Mencia for skillingen.

Vinen står med en transparent rød farve og friske aromaer af røde hindbær, røde blomster, lakrids, skovbund og jern.

På smidig og delikat vis folder den sig yderst charmerende ud i munden, hvor svævende og letløbende frugt går hånd i hånd med en sprød syre, før finalen med både længde, balance og friskhed afslutter denne herlige rødvin.

Quite var en del af Vin for begynderes afsnit omhandlende Bierzo. Lyt til afsnittet her:


Bestil vinen og få leveret til din dør

99,-

400,-

Fakta

Land Spanien
Område Bierzo
Producent Veronica Ortega
Årgang 2021
Varenr 3158836
Drue Mencia
Alkohol 12,0%
Flaskestørrelse 0,7500