Vaguera

Vaguera

Fra en lille (0,5 ha) nordvendt parcel i El Maderal med Doña Blanca-stokke beliggende i hele 950 meters højde kommer denne florale og sprøde hvidvin, som der årligt produceres ca. 1.500 flasker af.

Her står ca. 100 år gamle vinstokke plantet på en for området sjælden kalkstensforekomst med en omkringliggende korkegplantage, der hjælper med læ og skygge for solen - en forladt parcel, som Alvar de Dios overtog og restaurerede tilbage i 2009.

Alvar de Dios har efterhånden fået stjernestatus for at frembringe sine yndefulde vine, der forekommer totalt atypiske for området.

For fans af de sorte powervine er Alvar de Dios en slags enfant terrible.

For tilhængere af de mere elegante vine og for områdets vin-forandring nærmer han sig heltestatus. Som kældermester hos Bodegas Marañones i Sierra do Gredos og ven af områdets andre ”rebeller” Fernando Garcia (Marañones ) og Dani Landi (Comando G) har de tre dog nærmest formet en trekløver for forandringen af vine i Arribes, Sierra do Gredos og Toro.

Markerne dyrkes efter økologiske principper med fokus på det hårde arbejde i marken.

Al høst foretages ved håndkraft, hvorefter vinen har gennemgået gæringen spontant på neutrale, franske egetræsfade af ældre dato. Slutteligt er vinen lagret min. 12 måneder på samme og nogle måneder på tank, før vinen tappes.

Svovl bliver kun tilsat i mængder, der nærmer sig ”naturvinsgrænsen” - og udelukkende ved selve tapningen.

Vagüera er en dyb og floral hvidvin, hvor koncentration og syresprødhed går hånd i hånd om at skabe en helt særlig hvidvinsoplevelse.

Vinen viser et orkester af osende, elegante aromaer af citrus, pære, hvide blomster, ingefær, brøddej, balsamico og våde sten, før den i smagen folder sig smukt ud med solid frugtkoncentration, vibrerende syre og en lang mineralsk og nærmest saltet finale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

125,-

490,-

Fakta

Land Spanien
Område Arribes del Duero
Producent Alvar de Dios
Årgang 2021
Varenr 3163436
Drue Doña Blanca
Alkohol 13,5%
Flaskestørrelse 0,7500