Quinta do Pégo 10 Years Old (2nd edition)

Quinta do Pégo 10 Years Old (2nd edition)

Vi har ventet alt for længe på denne "anden" udgave af denne særlige portvin, som i forrige udgave alt for hurtigt blev udsolgt. 

Første udgave fik tildelt ★★★★★★ af Flaskehalsen og 18/20 point i Oldenburgs Vinguide.

Vinen er lavet af druer fra den enestående 2009-høst, som faktisk var blevet godkendt som Vintage Port. En lille andel blev dog i stedet tålmodigt opbevaret i 600 liters egetræsfade i et årti.

Til forskel fra andre Tawnies er dette derfor hverken et blend af forskellige årgange eller et blend af en Tawny-karakter. Denne unikke portvin er det rene "Tawny-agtige" udtryk af 2009 i Douro, hvor Moder Jord var særdeles gavmild over for vinene.

Portvinen er produceret af Rozès’ vinmager Manuel Henrique med sparring fra sydafrikanske Wouter Pienaar. Druerne til portvinen (Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Tinta Barroca) stammer fra de gamle vinstokke, der fandtes på Quinta do Pégos marker, da den nuværende ejer overtog gården. 

Da nogle ting bliver bedre med tiden, blev denne portvin, der startede som en vin med stor koncentration, struktur og finesse, opbevaret i den stille og mørke kælder for langsomt at forvandle sig til denne sjældne og pretiøse Tawny Port. Sådan en forvandling er mulig takket være vinmagernes viden, erfaring og ledelse - de var tålmodige nok til at lade vinen udvikle sig gennem den oxiderende ældningsproces til denne dybe og komplekse harmoni af duft og elegance.

Vinen står med en klassisk, brunlig og transparent "Tawny-kulør", mens den i næsen på nuanceret vis folder sig smukt ud med intense aromaer af rosiner, nødder, farin, tobak, appelsinskal og læder.

I munden smyger frugten sig med både koncentration og kompleksitet over tungen, mens syren, sødmegraden og strukturen på fornem vis afbalancerer denne enestående portvin. 

Husk, at disse Tawny-typer nemt kan holde sig efter åbning.


Bestil vinen og få leveret til din dør

160,-

645,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Pégo
Varenr 4067336
Drue Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão
Alkohol 20,0%
Flaskestørrelse 0,7500