Quinta do Pego LBV, 1/2 flaske

Quinta do Pego LBV, 1/2 flaske

Efter mere end 4 år på fad er denne flotte, elegante Late Bottled Vintage Port blevet tappet. Pegos LBV høster ofte flotte anmeldelser, og mens vi venter på at denne årgang bliver anmeldt, kan vi nyde denne fra EKstra Bladet, der ovenikøbet gav LBV'en (2016) kategorien "GODT KØB':

'Kompakt i både duft og smag. Starter langsomt, men så kommer der god sort frugt og en fin balance i afslutningen med lidt peber. Ganske habil LBV til prisen!'

Quinta do Pégo LBV er frembragt fra ejendommens A-klassificerede vinmarker beliggende i op til 350 meters højde, hvor der høstes med særdeles lave udbytter. 

Late Bottled Vintage er lidt en mellemting mellem vintage port og fadport. En portvin fra et godt år, der lagres ublandet på fad i minimum 4 år. Pégos eksempel er hovedsageligt lavet fra druerne Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão.

Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner.

I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og en lang afrundet eftersmag.

En fantastisk portvin til prisen, som smager fantastisk nu, men som sagtens kan gemmes 10-20 år fra høståret.


Bestil vinen og få leveret til din dør

250,-

Fakta

Land Portugal
Område Douro
Producent Quinta do Pégo
Årgang 2018
Varenr 4083524
Alkohol 20,0%
Flaskestørrelse 0,3750