Weisser Burgunder, Achkarren

Weisser Burgunder, Achkarren

Fra vestsiden af den udslukte vulkan, Kaiserstuhl, kommer denne sprøde og mineralske Weissburgunder (Pinot Blanc), der i sidste årgang fik 92 POINT af Falstaff og 91 POINT af Flaskehalsen.

Vinstokkene står i dag plantet på den afkølede lava, der for millioner af år blev skubbet ud af vulkankratret for senere hen at skabe disse helt unikke betingelser for vindyrkningen.

Vinstokkene skal grave dybt, og høstudbytterne bliver naturligt lave. Men som resultat belønnes man med disse terroirtro og finesserige vine. Især her hos Weingut Michel, hvor Josef og Cornelia Michel har ansvaret for ejendommen, hvis vine frembringes efter burgundisk inspiration.

Al høst er foregået ved håndkraft i september måned, hvorefter druerne er nænsomt selekteret i både mark og ved ankomsten til vineriet. Vinen spontangæres og lagrer herefter i 10 måneder på neutrale fade. 

Achkarren Weisser Burgunder er en afbalanceret og terroirtro Weissburgunder, som bare leverer varen. Her er ikke tale om fadpræget og oversminket bulderbasse-hvidvin, men en slank, sprød og madvenlig en af slagsen.

Vinen åbner med finesserige og stenede aromaer af citrus, gule æbler, pære og hvide ferskner, mens smagen følger smukt op med sin slanke og præcise fremtoning. Her går ren frugt og spændstig syre hånd i hånd, mens den sprøde finale med både balance og fokus afslutter denne herlige hvidvinsoplevelse og giver lyst til endnu et glas.

En oplagt ledsager til lyse fiskeretter og sprøde salater.


Bestil vinen og få leveret til din dør

385,-

Fakta

Land Tyskland
Område Baden
Producent Weingut Michel
Årgang 2021
Varenr 4253136
Drue Weissburgunder
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500