Spätburgunder, Alte Reben

Spätburgunder, Alte Reben

Fra særligt udvalgte, gamle vinstokke på Michels marker omkring Achkarren på den udslukkede vulkan Kaiserstuhl kommer denne finesserige Spätburgunder (Pinot Noir), som uden tvivl vil forføre Bourgogne-fans.

Vinen fik i årgang 2019 ★★★★★ i Jyllands-Posten, hvor den bl.a. fik følgende bemærkninger med på vejen:

"Finesse frem for kraft og dybde....Et saftspændt filigran fuld af potpourri..."

Og spørger du os, er årgang 2020 faktisk endnu bedre, og noget kunne tyde på, at de danske vinanmeldere ikke er (helt) uenige med den konklusion. 

På Kaiserstuhl skal vinstokkene grave dybt, og høstudbytterne bliver naturligt lave. Men som resultat belønnes man med disse terroirtro og finesserige vine. Især her hos Weingut Michel, hvor Josef og Cornelia Michel har ansvaret for ejendommen, hvis vine frembringes efter burgundisk inspiration.

Al høst er foregået ved håndkraft, hvorefter druerne er nænsomt selekteret i både mark og ved ankomsten til vineriet. Vinen gæres på ståltanke og lagrer herefter i 12 måneder på brugte barriques.

Michels Spätburgunder, Alte Reben står med en transparent rød kulør og med rene, intense aromaer af modne jordbær, hindbær, rosenblade, tørrede krydderier og en underliggende mineralitet.

I munden folder den sig smukt ud, hvor den lagfyldte og den (til trods) nærmest svævende frugt præsenteres med en fløjlsblød tekstur, vibrerende syre og en lang, stenet finale.


Bestil vinen og få leveret til din dør

98,-

389,-

Fakta

Land Tyskland
Område Baden
Producent Weingut Michel
Årgang 2020
Varenr 4254836
Drue Spätburgunder
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500