Grauer Burgunder, Schlossberg GG

Grauer Burgunder, Schlossberg GG

Nord for Achkarren bag Weingut Michels ejendom troner Kaiserstuhls Schlossberg-mark op i 350 meters højde - med stigninger op til 60%. Her står vinstokkene plantet på de ufremkommelige, stenede skråninger med underliggende Tephrit (vulkanske aflejringer), hvilket frembringer elegante vine med udtalt mineralitet.

Vinstokkene skal grave dybt, og høstudbytterne bliver naturligt lave. Men som resultat belønnes man med disse terroirtro og finesserige vine. Især her hos Weingut Michel, hvor Josef og Cornelia Michel har ansvaret for ejendommen, hvis vine frembringes efter burgundisk inspiration.

Al høst er foregået ved håndkraft i slutningen af august måned, hvorefter druerne er nænsomt selekteret i både mark og ved ankomsten til vineriet. Vinen spontangæres og lagrer herefter i 10 måneder på brugte barrique.

Schlossberg GG Grauer Burgunder er en mesterlig Grauburgunder (Pinot Gris) og en sjælden mulighed for at smage en Grauburgunder, der er klassificeret som GG (grosses gewächs).

Der er derfor tale om Grauburgunder fra øverste hylde, som sagtens kan konkurrere med de helt store fra Alsace! Her præsenteret i den mere klassiske årgang 2021, hvor vinen viser mesterlig fokus.

Schlossberg Grauer Burgunder 2021 folder sig smukt ud i næsen med elegante aromaer af fersken, gule æbler, citrus og underliggende mineralitet. I smagen smyger den fyldige frugt sig på charmernde vis over tungen, mens den sprællende syre skaber uimodståelig friskhed og perfekt balance. 

Grauburgunder med både fylde, charme og præcision.


Bestil vinen og få leveret til din dør

150,-

610,-

Fakta

Land Tyskland
Område Baden
Producent Weingut Michel
Årgang 2021
Varenr 4255236
Drue Grauburgunder
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500