Grüner Veltliner, Berg Vogelsang

Grüner Veltliner, Berg Vogelsang

Bründlmayers Berg Vogelsang er vinen, der i sidste årgang blev udsolgt på rekordtid efter at have fået topanmeldelser af både Ugens Vin og Gastro:

★★★★★★ | Ugens Vin (Årgang 2019)
"Topelegant og flot helhed i afslutningen. En vild stil der virkelig indkapsler GV. Så er du klar på en nye drue, nye oplevelser eller bare et funklende helstøbt glas GV, så er her et fantastisk bud..."

Vinen er dog ærlig talt ikke for hvem som helst. Det er nemlig en skarpt fokuseret, nærmest "stenet" og biodynamisk dyrket Grüner Veltliner frembragt fra den lille Berg Vogelsang-mark, der ligger omkranset af den mere kendte Loiserberg. 

Marken tæller ca. 5 ha på en sydvestvendt skråning i op til 380 meters højde i forhold til Loiserbergs godt 40 ha, som primært er eksponeret mod syd/syd-øst.

Vogelsang ligger derfor mere vindfølsomt og udsat, hvilket typisk betyder mere begrænsede høstudbytter.

Al høst er foretaget ved håndkraft den 29/30. september og efterfølgende nænsomt selekteret. Dernæst gennemgår vinen gæringen ved 15-20 grader, inden den kommer på store neutrale træfade for yderligere modning.

Berg Vogelsang er en ærkeklassisk og terroirtro østrigsk hvidvin.

Vinen åbner med indsmigrende aromaer af æble, lime, citrus, hvid fersken, krydderier og en underliggende mineralitet.

I smagen smyger frugten sig køligt og fast over tungen, mens den klassisk spjættende Kamptal-syre skaber friskhed og lyst til endnu et glas.

En smuk, rank og afbalanceret Grüner, der vil være den perfekte ledsager til fisk og kolde forretter eller eksotiske retter, der ikke er alt for krydrede.


Bestil vinen og få leveret til din dør

439,-

Fakta

Land Østrig
Område Kamptal
Producent Weingut Bründlmayer
Årgang 2020
Varenr 4418036
Drue Grüner Veltliner
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,7500