Grüner Veltliner, Ried Leukuschberg

Grüner Veltliner, Ried Leukuschberg

"Leigkhersperg" er nævnt helt tilbage i 1562 som en ubevokset skråning skabt af et jordskred.

I nu flere år har Malat dyrket vinstokke her på skråningen, der i dag består af et humusrigt lag Løss, som med denne årgang 2019-debut har bidraget til denne monumental Grüner Veltliner, der på mange områder kan minde om en stor, hvid Bourgogne. Ikke mindst fordi vinen noget atypisk for Malat lagrer ved brug af 30% nye fade.

Malats vine er generelt ensbetydende med særdeles terroirtro af slagsen, som dyrkes så naturligt som muligt med fokus på det hårde arbejde i marken og så lidt indgriben ifm. vinificeringen som muligt.

Også denne, hvor al høst er foretaget ved håndkraft og druerne nænsomt selekteret. Herefter gærer vinen på naturlig vis på stål for slutteligt at lagre på gamle, neutrale træfade og 30% nye fade.

Leukuschberg er en koncentreret og lagringsværdig hvidvin, som uden tvivl vil imponere tilhængere af hvid Bourgogne.

Storslået folder vinen sig ud i næsen med intense, rene og nuancerede aromaer af fersken, citrus, hvide blomster, melon, mandler, smør og våde sten.

Dybt og righoldigt folder den sig maskulint ud i smagen, hvor den fedmefyldte frugt balanceres af en syngende syre og en imponerede lang og stenet finale.

En kæmpe Grüner Veltliner, som smager fantastisk nu, men som uden tvivl vil udvikle sig positivt de næste par år.


Bestil vinen og få leveret til din dør

145,-

575,-

Fakta

Land Østrig
Område Kremstal
Producent Weingut Malat
Årgang 2019
Varenr 4419636
Drue Grüner Veltliner
Alkohol 13,0%
Flaskestørrelse 0,7500